A nagyvállalati működés

A nagyvállalatok ismerik a rendszereket és képtelenek lennének nélkülük működni. Emellett – a vállalati életciklusok természetének megfelelően – előbb vagy utóbb a bürokrácia aknamezején találják magukat, ahol a közösségeket, az innovációt és az eredményeket megölik a hivatali eljárások, az elhúzódó döntések és a túl sok érintett. A bürokratikus működést lecserélő alternatív utat nem csupán Frederic Laloux írta meg A jövő szervezetei című könyvben, de a gyakorlat is igazolja. 

A nagyvállalatok sorra állnak át az agilis működésre.

Az átállás azonban sok vérveszteséggel és fájdalommal jár. Pedig nem kellene, hogy így legyen, hiszen közösségépítéssel, újszerű projektkezdeményezésekkel, speciális vezetőképzéssel, peer támogatással vagy keresztfunkcionális csoportok működtetésével elég lenne először az előszobába belépni a “teal szervezetté” történő transzformáció előtt. 

Amit tudunk

A Formáció Csoport számos tagja multinacionális vállalatnál volt vezető, itthon és külföldön is. Egyikünk folyamatfejlesztési részlegen, másikunk pénzügyi területen, HR-en vagy éppen beszállítói auditon. Láttuk és jól ismerjük egy nemzetközi nagyvállalat működési logikáját, tudjuk, hogy minek kell megfelelnie egy hazai leánynak, számos KPI és érdekeltségi rendszernek voltunk mi magunk is tagjai. 

Szolgáltatásainkat – ezekre a tapasztalatokra építve, úgy dolgoztuk ki, hogy azok a teljes szervezetet vigyék előrébb, ne csak egy-egy érdekelt felet vagy egységet.   

Szervezeti tudás- és innovációfejlesztés

Professpace

Szakmai közösségek kiépítése és működtetése vállalaton belül

Innovációs agytröszt

Vállalati innovációs közösségek kialakítása és rajtuk keresztül új fejlesztések bevezetése

Complution

Panaszmenedzsment folyamatok felhúzása és fejlesztése a szervezeti tudás integrációjával

Vezetőfejlesztés

Peerment

Műszakvezetők gyakorlatorientált és csoportos fejlesztési folyamata

Projektrakéta

Egyéni projektfejlesztéssel és eredményekkel összekötött vezetőképzés

Műszakvezetés felsőfokon

Csoportos vezetőfejlesztési folyamat, a közösségi intelligencia erejével