Munkatársaink

Kálmán Edina, projektmenedzser, üzletfejlesztési szakértő, szervezetfejlesztő

A KATALIZÁTOR, 

Akinek biztosan van mindig három újszerű, gyakorlati javaslata. Aki mindenkit inspirálni tud, és saját magát is hagyja inspirálni. Aki ha valahol megjelenik, akkor új lendületet vesznek a dolgok, az emberek kedvet kapnak a munkához, új erő és új fény költözik a folyamatokba és a kapcsolatokba. Szabad gondolkozása és szelleme áthatja a csoportot: itt nincs kötelező, itt nincs rutin, de nincs magára hagyás sem: bárki kinyilváníthat, bárki segítséget kérhet, és dönthet szabadon. Demokráciahívő, sőt annál több: az emberségben, a rendszerekben és a szinergiákban hisz. Közel 20 éves munkatapasztalattal, számos projekt szellemi szerzőjeként és vezetőjeként, jó néhány programon, előadáson, műhelymunkán és több ezer tanácsadói órán van már túl.

 

Horváth-Karip Krisztina, gazdasági tanácsadó, tréner, szervezetfejlesztő

A MENEDZSER, 

Akinek nem csak ötletei vannak, de addig göngyölíti a folyamatokat, amíg azok meg nem valósulnak. Delegál és támogat, képessé tesz, és elemez. Ír, számol és összerak, igazi racionális alkotó, akinek nyomában a beteljesedés jár. Egyszerre tanácsadó közgazdász, tudásgazda, moderátor és szervezetfejlesztő. Egyszerre finomra hangolt és kemény, egyszerre szellemes és szívós, egyszerre minden, ami az élethez és a dolgok létrejöttéhez szükséges. Közel 20 éves projektvezetői és szakmai vezetői tapasztalata van, professzionális ügyfélmenedzser, és remek beszélgetőtárs. Számára mindig egyértelműek a keretek, amiket tart és betartat, és ezt üzeni másoknak is. A mellette lévők végre elkezdenek határidőkben, megvalósulásban gondolkodni.

 

Kelemen Zoltán, szervezetfejlesztő, tréner, coach

AZ EDZŐ

Aki nem csak kitalálja, de felkészít, edz és bátorít. A tréningezés, fejlesztés számára életforma. Egyedi, új módszereket rak össze, hogy az emberek fejlődhessenek és azt örömmel, játszva tehessék meg. Szeret mesélni, meséltetni és ábrázolni: konkrét helyzeteket, érzéseket és félelmeket. Igen, ábrázolni, hiszen közgazdász léte mellett kiválóan rajzol, stratégiát, szervezeti kultúraváltást, projektcélokat. Keze alatt felszínre kerülnek a gyökeres változáshoz szükséges hajtóerők. Amit tud, az a változások beindítása és végig kísérése. Egyszerre alapos, és egyszerre kivételes improvizatőr. Módszertana és eszköztára sokrétű: mindenre van egy gyakorlati modellje, ötlete, sztorija, kérdésgyűjteménye. A csoportban beindulnak a változások, új erők nyílnak meg.