Üzleti motor

A vállalatvezetők menedzsment támogatása üzleti csapataik és rendszereik fejlesztéséért

átlátható és mérhető üzleti rendszert alakít ki együtt a vállalatvezetővel

az élő tapasztalatokon keresztül fejlődik a vállalatvezető menedzsment eszköz- és készségtára

pár hónap alatt kézzelfogható, átütő eredményeket hoz

Mi az az Üzleti motor?

Egy közel 100 cégvezetővel kipróbált és bizonyított menedzsment szolgáltatás, a vállalati rendszer és működés, valamint a vezető fejlesztésére

amely során a cégvezető a tanácsadóval 2-3 hetente 1-2 órát találkozik több hónapon (néha egy éven keresztül), és közösen fejleszti a vállalat átlátható és sikeres működtetéséhez szükséges eszköz-, eljárás- és készségparkot.

Az eredménye egy jól pozícionált, versenyképes, átlátható és szervezett cég, amely egyszerre képes a csapatát megtartani és motiválni, és üzleti sikereket produkálni.

Miért működik jól?

MERT:

Konkrét

Nem elméleti modellekben és lehetőségekben gondolkodik, hanem a konkrét vállalati és vezetői működést veszi alapul. Ténylegesen használható eszközöket és rendszereket vezet be a működésbe, amelyek gyakorlatilag azonnal előre viszik mind a vezető, mind a vállalat életét.  

Ütemezett

Nem zúdít mindent rá az amúgy is időhiánnyal küzdő vezetőre, hanem a feladatokat ütemezetten, szétszabdalva, ugyanakkor egy fejlesztési rendszerben kezeli. Így azok elvégezhetőek lesznek, és masszívan hozzák a sikereket. A vezető mindig annyit “vállal be”, amennyit éppen elbír.

Egyszerre fejleszt menedzsment és leadership készségeket

Egyszerre dolgozik tanácsadói (objektív adatokra alapozott, stratégiai menedzsment tudást és tanácsadói készséget megkívánó) és szervezetfejlesztési (a vezető és a csapat véleményét, tudását kikérő és összedolgozó) eszközökkel.

Eredménye

1-2 hónap után

A vállalati / vezetői elakadások, az üzleti sikerességet megmutató adatok és a fejlesztési szükségletek láthatóak lesznek és rendszerbe szedettek. 

3-4 hónap után

A vállalatvezetőnek felszabadul némi ideje, többet foglalkozik a cég fajsúlyos döntéseivel és a stratégia megvalósításával. Kezdi egy rendszerben látni vállalata ügyeit, folyamatait, feladatait, számait, és megerősödik benne, hogy ebben a rendszerben merre van az előre.

5-12 hónap után

A cég a korábbi “esetlegességhez”, a megérzésekre és megszokásokra alapozott működéshez képest egy szervezett, átlátható és ütőképes egységgé válik. Kívülről csak azt érzékelni, hogy a vezető számára nagyon tiszták és tudatosak lesznek bizonyos célok, döntések és lépések, a csapat teszi a dolgát, az üzleti működés adatalapú eredményeit rendszeresen értékelik, és ez alapján cselekszik és fejleszt a szervezet. 

Eddigi sikereink

Az Üzleti motor szolgáltatást eddig közel 100 cégvezetővel vittük végig. A cégvezetőkkel két típusú szerződéses viszonyban dolgoztunk együtt: 

  • vagy közvetlenül kerestek fel minket saját cégük és önmaguk fejlesztése érdekében
  • vagy vállalkozás- vagy befektetésösztönző szervezeten, hazai, illetve nemzetközi projekten keresztül dolgoztunk velük (nagy számban), a vállalkozások menedzsment és leadership eszközrendszerének és készségeinek fejlesztése vagy kimondottan működésfejlesztés céljából  

Mikor való nekem ez a szolgáltatás?

Akkor, ha egy összetett, ugyanakkor egységes és koherens szerkezetben szeretnéd céged vagy – vállalkozásfejlesztő / befektető szervezetként – ügyfeleid helyzetét látni, és módszeresen fejleszteni azt. Ha egyszerre szeretnéd a cég irányítási rendszerét és a cégvezetés eszközparkját fejleszteni.

Vagy akkor, ha a következő jelenségek bármelyike jellemző cégeteknél (csak példaként):

Semmire nincs időm: miattam állnak a dolgok a cégben, és ezen változtatni szeretnék. 

Nem vagyunk elég szervezettek, és de szeretnénk azok lenni. 

Problémánk van a munkaerő megtartásával és motiválásával, a csapattal.

Gyorsan növekedtünk rövid idő alatt, vagy pont, hogy nem, de szeretnénk.

Generációváltásban lévő cég vagyunk, ahol a fiataloknak egy rendszert kellene átadni.

Eddig megérzések és nem adatok alapján működtünk, de ezen változtatni szeretnénk. 

Ügyfeleink mondták

Szakértőink

Kálmán Edina, Formáció Csoport
Csanádi Péter_arckép
Krisztáról jó kép_vs2

Kálmán Edina

üzlet- és szervezetfejlesztési tanácsadó, a Formáció Csoport vezetője

Csanádi Péter

üzlet-, szervezet- és vezetésfejlesztési tanácsadó, a Csanádi Csoport társtulajdonosa

Horváth-Karip Krisztina

coach, tréner, szervezetfejlesztő, a Formáció Csoport vezetője

Csak kaphatsz!

Azt, hogy a cégnek szüksége van-e valóban az Üzleti motorra, egy órás ingyenes tanácsadás keretében beszéljük meg. Ez alapján állapítjuk meg a kihívásokat és fejlesztési pontokat, és az esetleges igényt erre a szolgáltatásra. Így a vállalat részéről nincs kockázat: csak nyerhetsz ebből a kapcsolatból! Keress minket időpontért!