"Vezetői képek" műhelysorozat

A Formáció Csoport és a K Galéria együttműködésében

Az örömteli és tudatos vezetői szerep megéléséért

K Galéria: 1053 Budapest, Magyar u. 44. – a Kálvin térnél

Horváth Dániel: Leviathán

Vezetőknek, akik:

 • fejlődni szeretnének vagy megoldani egy-egy régi dilemmát a vezetői életükben
 • kíváncsiak egy-egy prominens vezető meglátásaira, véleményére adott témában 
 • tudatosabban szeretnék látni saját működésüket
 • más vezetőtársak tükrén és a velük lezajló interakciókon keresztül szeretnék látni saját viselkedési mintájukat
 • megismernének vezetői jó gyakorlatokat, más vezetői meglátásokat
 • egy védett és bizalmi közegben kívánnak közelebb kerülni saját megoldásaikhoz
 • szívesen gondolkodnak a saját működésükről és visszajeleznek másoknak, segítségül hívva a művészet adta erőt és képzeletet.

Az elmúlt 10 év során mi, a Formáció Csoport tagjai több mint 500 vezetővel dolgoztunk együtt. Azt láttuk, hogy a vezetők többségén óriási felelősség van, nagyon nehezen tartják meg az egészséges egyensúlyt vezetői és az életben vállalt többi szerep (anya, apa, feleség, férj, barát, stb.) között, és hogy problémáikkal meglehetősen „magányos farkasként” küzdenek. Saját feletteseikkel, beosztottjaikkal, vevőikkel vagy beszállítóikkal ugyanis azért nem osztják meg dilemmáikat, mert az eltérő hatalmi szintből adódóan ez nem tudna őszinte beszélgetést szülni, vezetőitársaikkal pedig azért nem, mert vagy nincs rá alkalom, vagy kellő bizalmi kapcsolat ehhez.

Mi vettük a bátorságot, hogy összeültessünk vezetőket sok-sok alkalommal, és ezek a műhelyek – témától függetlenül – kivétel nélkül nagyon jól sikerültek. A vezetők olyanok között lehettek végre, akik pontosan értették, hogy miről beszélnek, előkerülhettek végre az őket leginkább mozgató kérdések és dilemmák, bepillantást kaphattak mások jó gyakorlataiba és/vagy hozzáállásába, a csoport segítségével pedig saját magukhoz juthattak közelebb. Ahhoz, hogy kik ők valójában, mihez ragaszkodnak leginkább, merre tartanak, hogyan viselkednek bizonyos helyzetekben vagy hogy miként kezelik az emberi kapcsolataikat, a teljesítményt vagy az értékkülönbözőségeket. Életük utána kiegyensúlyozottabb irányt vett: nagyban segítette őket az, hogy tudatosabban látták magukat vezetői szerepükben, és képesek voltak használni felismeréseikből származó erőforrásaikat.

Szunyoghy Viktória: Tioman

A „Vezetői képek” című műhelysorozat ezért jött létre: hogy szárnyakat, magabiztosságot, eszköztárat adjon a résztvevőknek vezetői szerepük „egészséges” megéléséhez, és biztosítsa számukra a változástatáshoz szükséges erőt. Mai világunkban erre akkora szükség van, mint egy falat kenyérre…

Demcsák Dóra Vanda 2021 nyári kiállítása a K Galériában

A képeknek, festményeknek külön világuk és nyelvezetük van. Saját magunk elől is rejtett dimenziókat nyitnak meg mind érzelmi, mind értelmi síkon. Amit szavakkal nem tudunk kifejezni, az egy képben ott sűrűsödik előttünk, ábrázol, megmutat, ablakokat tár ki felismerésekre, működési vagy viselkedési mintázatokra. Kár lenne a képek adta nagyszerű lehetőséget parlagon hagyni. Főleg, amikor saját önismeretünkről és fejlődésünkről van szó.

A K Galéria műhelyterme pont ezt a milliőt teremti meg: a kortárs képekkel tálcán kínálja a varázslatos, egyedi hangulatot, az önmagunkból előáasandó rejtett tartalmakat, amelyet a vezetői alkalmak során aktívan fogunk majd használni.

A sorozat egyes programjai

(A dátumok változtatásának jogát – tekintettel a jelenlegi járványhelyzetre – fenntartjuk!)

2022.02.25

Én és a vezetés

Jelenlegi érzéseim, viszonyulásaim vezetői szerepemhez. Miért lettem vezető és hogy értékelem az ide vezető utat? Viszonyom a vezetői szerephez. Fontosabb értékeim vezetőként. Belső motivátoraim és gátlóim. Amin változtatni szeretnék a vezetői szerepemhez történő viszonyomat tekintve.

2022.03.11

Én és a csapat

Csapatfelfogásom és csapatkezelésem. Szerepeim, képességeim és motivátoraim egy csapatban. Munkatársaim motiválása, bevonása, kapcsolat a munkatársakkal. Amire egy csapat képes, és mi az én felelősségem mindebben? Csapatvezetés a hétköznapokban.

2022.03.25

Delegálás: fókuszálás és kontrollvesztés

A feladatok delegálása vezetőként. Céltételezés, feladatkiadás és kontroll. Mondom nem egyenlő megcsinálja – a hosszú út a kiadástól a megvalósulásig. Saját delegációs készségeim és nehézségeim. Ahogyan számomra a delegálás könnyebb és olajozottabb lesz. A delegálás és saját drivereimhez fűződő kapcsolat

2022.04.08

Vezetői stílusom

Vezetői stílusok és ezek kihatása a csoportra, a működésre. Saját vezetési stílusom és viszonyulásom ehhez. Stílusomból fakadó erőforrásaim és buktatóim. Női és férfi erőforrásaink vezetőként. Amit szeretnék máshogy csinálni.

2022.04.22

Időmenedzsment

Én és az idő. Időérzékelésem és időviszonyom. Valóban az időről beszélünk, vagy valami teljesen másról? Amiben mindig magam mögött kullogok. Amit jól csinálok. Időkerekem: mire és mennyi időt töltök, és mennyit szeretnék valójában. Időarány motor: hogyan fogok eljutni a jelenlegitől az ideálisig? Változtatás a hitrendszeremen és az időhöz fűződő viszonyomon. 

2022.05.06

A változások kezelése vezetőként

A változásokhoz fűződő viszonyom: érzések és kognitív leképezés szintjén. Változásgörbe és saját viselkedésem tudatosítása ehhez kapcsolódóan. Félelmeim és titkos vágyaim. Amit a változástól kapok, és amit adni tudok hozzá. A változások kezelése vezetőként.

2022.05.20

Szerepeim szivárványa

Az életben milyen szerepeket vállalunk? Én milyen szerepekben és hogyan értelmezem magam? Hol vagyok vezetőként ezekben a szerepekben? Milyen az egyensúly? Az egyensúly felborulásának okai, és a visszaállítás lehetőségei. A szerepek szivárványának visszaszerzése

2022.06.03

Tervek és tények

A tervezés jelentősége egy vezetői életében, tervezés – vezetés – szaktudás hármassága. A jó terv. Én hogyan tervezek? Mit tudok kihozni a terveimből? Ami még fejlesztésre szorul. Erősségeim a tervezésben. Amikor valami nem sikerül: viszonyulásom a tervek és a ténylegesen megvalósultak közötti különbséghez. A kockázatkerülő vagy -vállaló magatartás közötti kölünbség, és ami rám jellemző

2022.06.17

A vezetői kiégés és megelőzése

Felkészülés a nyári pihenésre, az őszi, okosabban szervezett munkára. A vezetői kiégés jelensége és tünetei. Okok és háttér. Honnan tudom, hogy kiégés közeli állapotban vagyok? Hogyan előzhető meg a vezetői kiegés? Operatív szinten milyen lépéseket kell tennem ahhoz, hogy egészséges és motivált maradjak?

2022 ősze

Vállalati életciklusok és vezetői feladatok

Eltérő vezetői feladatok és szerepek az eltérő vállalati életciklusokban. Az én vállalatom most melyik életciklusban tart? Főbb kihívások vállalat és vezető számára. Amivel cégemet a leginkább segíteni tudom. Mire helyezzem inkább a hangsúlyt akár azon tevékenységek helyett, amit most végzek?

2022 ősze

Önbizalom és önbecsülés: vezetői erőforrásaink

Nyárindító – elbocsájtó: amit eddig magamról tanultam. Saját magam: a kincses ládika, ezernyi szépség és erőforrás rejteke. Pihenés, feltöltődés és érés: újult erők és még kiaknázatlan erőforrások. Ahogyan én vagyok az önbecsüléssel és az önbizalommal, és amit ez ad nekem.

2022 ősze

Egy üzlet szárnyalása: vezetők a háttérben

Versenyképességi indexek: ami egy céget versenyképessé tesz. Vezetői szerepeim és feladataim az üzleti kiteljesedésben. Az eredmények értelmezése és felelősségem az eredmények elérésében.

A “Vezetői képek” című alkalmak a K Galéria alsó kiállítótermében lesznek, 2022. február 25-től minden második péntek délelőtt 09:00-12:30 között.

A foglalkozások során tréning- és műhelymunka módszertannal dolgozunk, általában 2 szervezetfejlesztő facilitációjával, így játékos feladatokra, önismereti tesztekre, feladványokra és sok-sok beszélgetésre érdemes számítani. Kálmán Edina és Horváth-Karip Kriszta közel 15 éves tréneri, saját vezetői és üzletfejlesztői tapasztalatával azon lesz, hogy mindenkit bekapcsoljon a csoportmunkába, amely megbízható tükröt ad saját működésünkről. A műhelyek minimum 5 fővel indulnak, és maximum 15 főt tudnak befogadni.

Amennyiben a téma felkeltette az érdeklődésedet, de az időpont nem jó, kérjük, jelezd ezt a kapcsolattartónál: ha több érdeklődő van, megpróbálunk egy másik alkalmat szervezni ugyanarra a témára!

Egy cégtől – a bizalmi légkör megteremtése érdekében – maximum 1 fő vehet részt!  Amennyiben egy vállalattól minimum 5 fő érdeklődne az eseménysorozat vagy egy-egy műhely iránt, arra is van lehetőség, de ez más keretrendszert igényel: ez esetben, kérjük, keresd kapcsolattartónkat!

A részvételi díj:

 • magánszemélyeknek: bruttó 14 800 Ft / fél nap
 • cég által fizetve: nettó 19600 Ft + áfa = bruttó 24 892 Ft / fél nap

Az ár tartalmazza a részvételi díjat, a tesztek vagy kiegészítő segédanyagok költségét, a kávészünetben elfogyasztott kávét vagy teát, illetve pogácsát, aprósüteményt. A részvétel:

 •  a regisztrációs űrlap kitöltéséhez
 • annak visszaigazolásához, illetve 
 • a részvételi díj befizetéséhez

kötött.

Személyes érdeklődés

Érdeklődni személyesen Kálmán Edina vezető szervezetfejlesztőnél lehet: kalmanedina@formacio.hu / +36 20 581 2822