"Vezetői képek" műhelysorozat

Az örömteli és tudatos vezetői szerep megéléséért

dr. Kürti Sándor védnökségével a K Galériában (1053 Budapest, Magyar u. 44.)

MÁR TERVEZZÜK A 2022. SZEPTEMBERTŐL INDULÓ TURNUST

2022. I. félévében lezajlott Vezetői képek műhelyek:

2022. márc. 10., csütörtök
15:00-18:30

Én és a vezetés

A mai, bizonytalan körülmények között mit jelent vezetőnek lenni? Jelenlegi feladataim, érzéseim, és viszonyulásaim vezetői szerepemhez és felelősségemhez. Kit vagy mit vezet a XXI. században egy vezető, és van-e még egyáltalán létjogosultsága a “megmondó” vezetőnek? Erőforrásaim: értékeim, motivátoraim és gátlóim, amikor a holnapot sem látom. Amin változtatni szeretnék…

Meghívott vendégünk volt: Buzogány Mátyás, Agile Transformation Lead (Vodafone)

2022. márc. 25., péntek
09:00-12:30

Én és a csapat

Vajon mi az összefüggés a gyerekkori neveltetés és a munkahelyi viselkedés között? Hogyan vagyunk az alá- és fölérendeltségi helyzettel vagy a versengéssel egy csapatban? Átvesszük-e vezetőink attitűdjét vagy érzékeljük-e ennek jeleit saját beosztottainkon? Mit kezdjünk a sumákolással, a csapategységgel vagy széthúzással? Hogyan kezeljük a teljesítést és a nem teljesítést? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről fogunk beszélgetni vendégünkkel és egymással péntek délelőtt. 

Meghívott vendégünk: Illyés Péter, a BME Balatonfüredi Tudásközpontjának vezetője

 

2022. ápr. 7., csüt. 15:00-18:30​

Egy legenda születése

Vajon mi kell ahhoz, hogy egy garázscégből világszinten ismert és elismert legenda kerekedjen? Elég jó időben, jó helyen lenni, vagy az üzletmenet sokkal inkább egy láncreakcióhoz hasonlít, ahol egyik esemény hozza magával a másikat, egy kapcsolat a következőt, a jelen sikere pedig a jövőbeniét?

Mi az összefüggés a síoktatás, egy nagy üzleti átverés és a világszinten sikeres cégek zsűrizése között? Dr. Kürti Sándorral növekedésről, bukásról, kalandvágyról és üzleti modellről fogunk beszélgetni.

Meghívott vendégünk:dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, programsorozatunk védnöke

2022. ápr. 22., péntek 09:00-12:30

Ügyfélkapcsolat és értékesítés

Egy vállalat mindig valaminek az értékesítésére jön létre. Valaminek, aminek életképességét a piac validálja. Egy vezető így mindig “értékesítő” is. Mert kapcsolatot kell kialakítania és ápolnia, mert strukturáltnak, meggyőzőnek, hitelesnek kell lennie. De hogyan? Van univerzális válasz vagy minden vezetőnek saját rejtett energiáit és módszereit kell felszínre hoznia? Értékesítési gátak és energiák: erről fogunk beszélgetni április 22-én.

Meghívott vendégünk: Peter Jones, ingatlanbefektető, a második legnagyobb Airbnb menedzser Magyarországon

2022. május 5., csüt. 15:00-18:30

Időmenedzsment

Én és az idő. Időérzékelésem és időviszonyom. Valóban az időről beszélünk, vagy valami teljesen másról? Amiben mindig magam mögött kullogok. Amit jól csinálok. Időkerekem: mire és mennyi időt töltök, és mennyit szeretnék valójában. Időarány motor: hogyan fogok eljutni a jelenlegitől az ideálisig? Változtatás a hitrendszeremen és az időhöz fűződő viszonyomon.

Meghívott vendégünk: dr. Beck György, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke

2022. jún. 16., csüt. 15:00-18:30

A vezetői kiégés és megelőzése

Felkészülés a nyári pihenésre, az őszi, tudatosan és okosabban szervezett munkára. A vezetői kiégés jelensége és tünetei. Okok és háttér. Honnan tudom, hogy kiégés közeli állapotban vagyok? Hogyan előzhető meg a vezetői kiegés? Operatív szinten milyen lépéseket kell tennem ahhoz, hogy egészséges és motivált maradjak? Ha már a kiégés tüneteit hordozom, mit csináljak? Mi az első lépcső a gödörből kifelé?

Meghívott vendégünk: Szőcs László, a BP GBS Europe HR-igazgatója

A “Vezetői képek” című alkalmak a K Galéria alsó kiállítótermében valósulnak meg, 2022. március 10-től kezdve kétheti váltásban csütörtök délután vagy péntek délelőtt.

A találkozókat egy beszélgetéssel indítjuk egy ismert és tapasztalt vezetővel, majd tréning- és műhelymunka módszertannal folytatjuk, általában 2 szervezetfejlesztő facilitációjával, így játékos feladatokra, önismereti tesztekre, feladványokra és sok-sok interakcióra érdemes számítani. Kálmán Edina és Horváth-Karip Kriszta közel 15 éves tréneri, saját vezetői és üzletfejlesztői tapasztalattal rendelkezik, ők biztosítják az alkalmak szórakoztató, tanulságos és kapcsolatépítő jellegét, illetve azt, hogy a kortárs festmények múzsaként szolgáljanak a közös munkához. A vezetői műhelyek minimum 5 fővel indulnak, és maximum 15 főt tudnak befogadni.

Amennyiben egy meghirdetett téma felkeltette az érdeklődésedet, de az időpont nem jó, kérjük, jelezd ezt a kapcsolattartónál: ha több érdeklődő van, megpróbálunk egy másik alkalmat szervezni ugyanarra a témára!

Egy cégtől – a bizalmi légkör megteremtése érdekében – maximum 1 fő vehet részt!  Amennyiben egy vállalattól minimum 5 fő érdeklődne az eseménysorozat vagy egy-egy vezetői műhely iránt, arra is van lehetőség, de ez más keretrendszert igényel: ez esetben, kérjük, keresd kapcsolattartónkat!

A  vezetői műhelyek részvételi díja (vezetői műhelyenként):

  • magánszemélyeknek: 14 800 Ft / alkalom
  • cég által fizetve: 19600 Ft / alkalom (alanyi áfamentes számlázás)

Az ár tartalmazza a részvételi díjat, a tesztek vagy kiegészítő segédanyagok költségét, a kávészünetben elfogyasztott kávét vagy teát, illetve pogácsát, aprósüteményt. A részvétel a regisztrációs űrlap kitöltéséhez, annak visszaigazolásához, illetve a részvételi díj befizetéséhez kötött.

Horváth Dániel: Leviathán

Vezetőknek, akik:

  • fejlődni szeretnének vagy megoldani egy-egy régi dilemmát a vezetői életükben
  • kíváncsiak egy-egy prominens vezető meglátásaira, véleményére adott témában 
  • tudatosabban szeretnék látni saját működésüket
  • más vezetőtársak tükrén és a velük lezajló interakciókon keresztül szeretnék látni saját viselkedési mintájukat
  • megismernének vezetői jó gyakorlatokat, más vezetői meglátásokat
  • egy védett és bizalmi közegben kívánnak közelebb kerülni saját megoldásaikhoz
  • szívesen gondolkodnak a saját működésükről és visszajeleznek másoknak, segítségül hívva a művészet adta erőt és képzeletet.

Az elmúlt 10 év során mi, a Formáció Csoport tagjai több mint 500 vezetővel dolgoztunk együtt. Azt láttuk, hogy a vezetők többségén óriási felelősség van, nagyon nehezen tartják meg az egészséges egyensúlyt vezetői és az életben vállalt többi szerep (anya, apa, feleség, férj, barát, stb.) között, és hogy problémáikkal meglehetősen „magányos farkasként” küzdenek. 

Mi vettük a bátorságot, hogy összeültessünk vezetőket sok-sok alkalommal, és ezek a vezetői műhelyek – témától függetlenül – kivétel nélkül nagyon jól sikerültek. A vezetők olyanok között lehettek végre, akik pontosan értették, hogy miről beszélnek, előkerülhettek végre az őket leginkább mozgató kérdések és dilemmák, bepillantást kaphattak mások jó gyakorlataiba és/vagy hozzáállásába, a csoport segítségével pedig saját magukhoz juthattak közelebb. Ahhoz, hogy kik ők valójában, mihez ragaszkodnak leginkább, merre tartanak, hogyan viselkednek bizonyos helyzetekben vagy hogy miként kezelik az emberi kapcsolataikat, a teljesítményt vagy az értékkülönbözőségeket. Életük utána kiegyensúlyozottabb irányt vett: nagyban segítette őket az, hogy tudatosabban látták magukat vezetői szerepükben, és képesek voltak használni felismeréseikből származó erőforrásaikat.

Szunyoghy Viktória: Tioman

A vezetői műhelyek ezért jönnek létre: hogy szárnyakat, magabiztosságot, eszköztárat adjanak a résztvevőknek vezetői szerepük „egészséges” megéléséhez, és biztosítsák számukra a változástatáshoz szükséges erőt. Mai világunkban erre akkora szükség van, mint egy falat kenyérre…

Demcsák Dóra Vanda 2021 nyári kiállítása a K Galériában

A képeknek, festményeknek külön világuk és nyelvezetük van. Saját magunk elől is rejtett dimenziókat nyitnak meg mind érzelmi, mind értelmi síkon. Amit szavakkal nem tudunk kifejezni, az egy képben ott sűrűsödik előttünk, ábrázol, megmutat, ablakokat tár ki felismerésekre, működési vagy viselkedési mintázatokra. Kár lenne a képek adta nagyszerű lehetőséget parlagon hagyni. Főleg, amikor saját önismeretünkről és fejlődésünkről van szó.

A K Galéria műhelyterme pont ezt a milliőt teremti meg: a kortárs képekkel tálcán kínálja a varázslatos, egyedi hangulatot, az önmagunkból előáasandó rejtett tartalmakat, amelyet a vezetői alkalmak során aktívan fogunk majd használni.

dr. Kürti Sándor, a program védnöke

Dr. Kürti Sándor Széchenyi-díjas üzletember, a Kürt Zrt. elnöke, elfogadta a program védnöki szerepét. Láncreakció című, 2021-ben kiadott könyvében számos színes, vezetői és személyes történetet oszt meg velünk: sokat merítünk ezek tanulságaiból is a vezetői műhelyek kapcsán. 

Védnöksége garancia arra, hogy olyan vezetők és olyan vezetői témák kerülnek be a programba, akikkel és amelyekkel mindannyiunk gazdagabb lesz.  

A leadership nem tudomány, hanem vallás: hinni kell benne.” – dr. Kürti Sándor

Személyes érdeklődés

Érdeklődni személyesen az alábbi elérhetőségek egyikén lehet: 

Kálmán Edina vezető üzlet- és szervezetfejlesztőkalmanedina@formacio.hu / +36 20 581 2822

Horváth-Karip Krisztina coach, tréner és szervezetfejlesztő: karipkriszta@formacio.hu / +36 30 585 2651

A sorozat őszre tervezett programjai

2022 ősze

Tervek és tények​

A tervezés jelentősége egy vezetői életében, tervezés – vezetés – szaktudás hármassága. A jó terv. Én hogyan tervezek? Mit tudok kihozni a terveimből? Ami még fejlesztésre szorul. Erősségeim a tervezésben. Amikor valami nem sikerül: viszonyulásom a tervek és a ténylegesen megvalósultak közötti különbséghez. A kockázatkerülő vagy -vállaló magatartás közötti kölünbség, és ami rám jellemző

2022 ősze

Vállalati életciklusok és vezetői feladatok

Eltérő vezetői feladatok és szerepek az eltérő vállalati életciklusokban. Az én vállalatom most melyik életciklusban tart? Főbb kihívások vállalat és vezető számára. Amivel cégemet a leginkább segíteni tudom. Mire helyezzem inkább a hangsúlyt akár azon tevékenységek helyett, amit most végzek?

2022 ősze

Önbizalom és önbecsülés: vezetői erőforrásaink

Nyárindító – elbocsájtó: amit eddig magamról tanultam. Saját magam: a kincses ládika, ezernyi szépség és erőforrás rejteke. Pihenés, feltöltődés és érés: újult erők és még kiaknázatlan erőforrások. Ahogyan én vagyok az önbecsüléssel és az önbizalommal, és amit ez ad nekem.

2022 ősze

Egy üzlet szárnyalása: vezetők a háttérben

Versenyképességi indexek: ami egy céget versenyképessé tesz. Vezetői szerepeim és feladataim az üzleti kiteljesedésben. Az eredmények értelmezése és felelősségem az eredmények elérésében.